Mobil alkalmazás fejlesztés, mobil applikáció készítés innovatívan, minden szinten...

Mi az eSIM és hogyan működik?

A mobil kommunikáció új technológiája megsemmisíti a sztereotípiákat, és nem minden hazai szolgáltató készen áll az előfizetők fizikai adathordozó kiadása nélküli összekapcsolásának támogatására. Pontosan ez az eSIM tulajdonsága, amely nem igényel hagyományos manipulációkat a nyílás megnyitásával és a SIM-kártya beszerelésével.


Az új technológia a mobil technológiai mérnökök várt reakciója, mivel ezen a téren a tendencia a minimalizáció felé halad. Maga a telefon tartalma egyre kisebb, a képernyők vékonyabbak, és maguk a készülékek teljes értékű számítógépekké válnak. Korábban ahhoz, hogy csatlakozzon egy mobil hálózathoz, személyesen kellett meglátogatnia a szolgáltató irodáját, és kitöltenie kellett számos dokumentumot, ma már az interneten és a cellás tornyokon is elérhető.

mobil alkalmazás készítés, mobil applikáció fejlesztés Hogyan különböznek az eSIM-ek a szokásos SIM-kártyáktól

Mi az eSIM technológia?

Az eSIM működésének megértéséhez nem szabad elfelejtenie, hogyan működik a normál SIM-kártya. Kezdjük a terminológiával:

  • SIM - előfizetői azonosító modul - minden előfizető fizikai azonosítója, amelyet a távközlési szolgáltató ad ki;
  • IMSI - Nemzetközi mobil előfizetői azonosító - egyedi szám, amellyel a hálózat felismeri az előfizetőt;
  • titkosítási kulcs.

Ezt az információt a SIM-kártyára rögzítik, és összességében csak két bit. Az előre rögzített azonosítóval rendelkező fizikai adathordozó jelenléte oka annak, hogy egy új szolgáltatóra váltáskor be kell szereznie tőle egy SIM-kártyát. Az ESIM operátorok olyan univerzális megoldást kínálnak, amelyben nincs szükség a fizikai közeg megváltoztatására, és az integrált kommunikációs modul kódolható bármilyen operátorral való együttműködéshez.

Mely eszközök támogatják az eSIM-et?

Jelenleg az Magyarországon eSIM-et Magyarországon eSIM-et csak a legújabb Apple iPhone sorozat képviseli, de egyes operátorok már támogatták az új formátumot, és megoldást kínáltak a jövő technológiai felhasználói számára. Bár néhány országban még a nagy alma-óriásnak is engedményeket kellett tennie, és meg kellett változtatnia termékeinek kialakítását. Tehát Kínában az iPhone-t beépített modul nélkül fogják eladni, amelyet egy szokásos nano SIM-kártyahely helyettesít. Az Apple mellett az eSIM technológiát a Samsung, a Microsoft, a Xiaomi is támogatja.

mobil alkalmazás készítés, mobil applikáció fejlesztés Az eSIM eszközök szállítmányának megoszlása és azok végrehajtásának megfelelő mutatói 2018 és 2025 között. (Forrás: Counterpoint Research)

Mely országok használják az eSIM-et?

Jelenleg az új technológiát széles körben használják Ausztriában, Kanadában, Magyarországon, Indiában, Horvátországban és az Egyesült Királyságban. Az USA-ban a formátum éppen üzembe kerül, és valószínűleg Spanyolország lesz a következő sor Európában.


Az integrált kommunikációs modul technológiája tökéletes azoknak az utazóknak, akik gyakran látogatnak különböző országokba, és nincs sok idejük, hogy folyamatosan átmenjenek a szokásos csatlakozási eljáráson. Minden tevékenységet online hajtanak végre. Kiválaszthat egy eSIM tarifacsomagot anélkül, hogy meglátogatna egy értékesítési irodát. Magyarországon a Ubigi támogatja a kommunikációs formátumot csatolt hordozó nélkül, de a teszt periódusát soha nem fejezték be, tehát nem mondhatjuk biztosan, hogy az operátor csatlakozik-e az új technológiához. Ne aggódjon, mert a ESIM Ninja nemzetközi cég ezt a rést már elfoglalta a piacon, és az oldalon megtalálhatja az előfizető érdeklődéséhez szükséges összes információt.

Copyright - Levels Média 2011-2020Mobil alkalmazás készítés, mobil applikáció fejlesztés
Átlagos értékelés: 4.5 Értékelések száma: 67